Geschiedenis

De huidige organisatie Teuro Granen Tilburg bv bestaat sinds 1987.
Maar hier gaat nog een hele geschiedenis aan vooraf.

Teuro Granen Tilburg bv komt voort uit een oud molenaarsverleden vanuit de familie Teurlings. De geschiedenis gaat verder terug als hier in het kort omschreven.
In 1867 wordt Adrianus Antonius Teurlings geboren, waarvan in de archieven kan worden gevonden dat hij molenaar was op de molen aan het Lijnsheike in Tilburg.

Zoals dat vroeger ging was molenaar een beroep wat van vader op zoon verder ging.
Zo ook hier, zoon Willem Teurlings wordt geboren op 28 december 1897, en zet de zaak van zijn vader voort. Hij trouwt op 15 februari 1927 met Maria Catharina de Jong, waardoor de bedrijfsnaam ontstaat van de grondleggers: Teurlings-de Jong in Tilburg.

In 1923 vestigt de eerste Tilburgse onderneming, een collega handelsbedrijf Schraven-Eijsbouts, zich aan de pas aangelegde Piushaven. Later verhuist ook Teurlings-de Jong van het Lijnsheike naar de Piushaven in Tilburg.

De Piushaven in ongeveer 1935.

De ansichtkaart is van een foto gemaakt waarop is te zien hoe de eerste boot in deze haven werd gelost op 20 maart 1923. De lading bestond uit balen tarwebloem voor de meel- veevoederfabriek Schraven-Eijsbouts.

Willem en zijn vrouw krijgen een dochter genaamd Corrie, welke na het overlijden van haar ouders de zaak voort laat zetten. In de loop van de tijd wordt om diverse redenen gestopt met het maken van veevoer, en wordt het bedrijf omgevormd tot handelshuis in veevoedergrondstoffen voor, in eerste instanties, lokale afnemers.

Wegens gebrek aan opvolging besluit Corrie haar zaak te verkopen. Na deze verkoop worden de handelsactiviteiten voortgezet onder de huidige naam, Teuro Granen Tilburg bv, en groeit het bedrijf uit tot een internationaal handelsbedrijf.